Vraag een vrijblijvende offerte aan.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwe gevel plaatsen – bepaal de materiaal keuze

Een nieuwe gevel plaatsen is een ingrijpend project, zeker voor een woningcorporatie of bij een groot pand. De materiaalkeuze is dan allesbepalend. Lees hier meer over de mogelijkheden en wat Emkon voor jou kan betekenen.

Dragende of niet dragende gevel

Het is belangrijk om te weten of de gevel een dragend gedeelte van het huis of gebouw is. Wanneer dit niet zo is volstaat een lichtere en vaak goedkopere gevel. In zulke situaties wordt er vaak voor vlieggevels gekozen. Dit zijn lichte, niet dragende gevels en veelal van glas gemaakt. Met deze glasgevel creëer je een strakke uitstraling voor een voordelige prijs. Wanneer de gevel echter dragend is zal er voor een andere optie gekozen moeten worden.

Stalen gevel plaatsen

Een veelgebruikte optie is het gebruiken van staal voor de gevel. Dit is een duurzame optie en gaat tegenwoordig langer dan 50 jaar mee. Een stalen gevel kan natuurlijk ook gecombineerd worden met glas.

Aluminium gevel plaatsen

Voor aluminium gevels gebruiken wij voornamelijk de aluminium profielen van het merk Kawneer (Alcoa). Emkon is lid van de brancheorganisatie VMRG voor metalen gevels en ramen. Kortgezegd omvat dit keurmerk een legio aan kwaliteitseisen en afspraken, waaraan elke betrokkene in de productieketen zich moet houden, zo kun je er op vertrouwen dat onze aluminiumgevels aan de hoogste eisen voldoen. Onze aluminiumgevels zijn duurzaam, licht en makkelijk te bewerken.

Hulp bij het kiezen

Op zoek naar de mogelijkheden voor een nieuwe gevel? Wij helpen u graag bij de voorbereiding en realisatie van het project. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij adviseren en helpen bij de keuze van het materiaal.

Jarenlange ervaring

Door onze jarenlange ervaring met nieuwe gevels plaatsen kunnen we helpen met:

  • Tijdsplanning
  • Duurzame oplossingen in de rest van het gebouw / woning(en)
  • Budgetbeheersing
  • Eventuele asbestverwijdering
  • Communicatie met bewoners.

Zo heeft u met ons een partner die in alle aspecten van het proces met u meedenkt en werkt. Enkele projecten waar we nieuwe gevels geplaatst hebben zijn: 78 woningen te Meppel, woonzorgcomplex de Meerhoek te Emmen en 40 woningen te Schoonebeek. Bekijk de projecten of de foto’s onder deze tekst voor inspiratie.

Meer informatie aanvragen

Als u meer informatie zou wensen over aluminium gevelrenovatie, kunt u ons bellen op 0591-62 62 62 of neem contact met ons op.